Artikel fra juni 2021
Læs hele avisen

Første nye Liebherr-dumper klar til dansk testkørsel

05-07-2021
TA 230 i 30 tons klassen ankommer med frisk international design-hæder

Den danske Liebherr-importør, Johs. Møllers Maskiner, har budt velkommen til det første eksemplar af den nye dumper i 30 tons klassen, Liebherr TA 230. Og maskinen har i sandhed gjort sit indtog i Dannevang med manér. Med sig havde maskinen nemlig en helt frisk, internationale designpris.

Et internationalt ekspertpanel har tildelt dumperen Red Dot Award for design af ypperste klasse. Det sker ganske kort tid efter en digital produktpræsentation, hvor den knækstyrede dumper blev afsløret for offentligheden for første gang.

Efter at Danmarks første eksemplar af den prisbelønnede maskine var ankommet, blev den straks sendt videre fra JMM Groups nye sjællandske hovedkvarter i Rønnede til test-kørsel hos M. J. Eriksson A/S, som er landets største jord- og anlægsentreprenør.

Da Red Dot-hæderen blev sat på dumperen, var juryen især begejstret for den nye maskines kombinationen af funktionalitet og design. TA 230 er oprindelig udviklet til at flytte jord andre tunge materialer i minesektoren og til brug i større infrastrukturprojekter. Men den passer også eminent til for eksempel danske anlægsarbejder og grusgrave. Den er ekstremt robust og kraftfuld med styrke til at køre med maksimal last i kontinuerlig drift.

 

Nyudviklet kabine

Liebherrs designteam har fokuseret på at give maskinen maksimal effektivitet og produktivitet. Men også at optimere forholdene i kabinen, som er helt nyudviklet. Kabinen har store panoramavinduer uden generende stolper og en kort, skrå motorhjelm. Det giver maskinføreren fuldt overblik over køre- og arbejdsområdet.

TA 230 byder også på en række features for maskinføreren, som blandt andet ikke får problemer med at finde plads til opbevaring af dit og dat. Kabinen har adskillige opbevaringsrum, holder til mobiltelefonen og USB-opladningsporte. Som standard er der luftaffjedret førersæde, og hele betjeningsdelen får design-specialisterne til at sammenligne det 24,6 tons tunge transportkøretøj med op til 28 tons i ladet med en personbil.

Styretøjet justerer sig i forhold til hastigheden, og det giver føreren mulighed for nem og præcis manøvrering ved lave hastigheder. LED-forlygter sikrer bedre synlighed og sikkerhed både for maskinføreren og personer i nærheden af maskinen.

 

G8-serien vokser

Den knækstyrede dumper føjer sig til Liebherrs stadig voksende serie af G8 – Generation 8 – entreprenørmaskiner, som også omfatter blandt andet dozere, gravemaskiner og gummihjulslæssere.

Hos Johs. Møllers Maskiner A/S har direktør Leif Rudebeck Petersen længe set frem til at modtage den nye dumper. I første omgang får importøren kun det eksemplar, som nu kører test hos M. J. Eriksson A/S. Maskinen kommer nemlig først officielt til salg fra næste årsskifte. Men han er ikke i tvivl om, at den vi leve op til forventningerne.

”TA 230 har været længe undervejs. Til gengæld tør jeg roligt sige, at den er gennemtestet i alle dele og funktioner. Liebherr byggede for tre år siden et nyt testcenter specielt for den nye dumper, og her er den blevet udsat for alle tænkelige prøvelser kontinuerligt. Den er bygget til det europæiske marked og passer fint til danske forhold”, siger Leif Rudebeck Petersen.

 

Billedtekster:


1.

Faxe Kommunes borgmester, Ole Vive, kiggede ind hos JMM Group for at se det nye sjællandske domicil i Rønnede. Dermed blev den kommunale førstemand også en af de første til at se den nye Liebherr TA 230-dumper, som netop var ankommet. Direktør Leif Rudebeck Petersen (til venstre) fortalte borgmesteren om både virksomheden og dumperen.


2.

Så ankom den til Danmark. Første eksemplar af den nye, prisbelønnede Liebherr-dumper TA 230, er nået frem til Johs. Møllers Maskiner i Rønnede.


3.

Lige til en Red Dot-designpris. Den nyudviklede og rummelige førerkabine sikrer maskinføreren optimal udsigt og tillige en komfort, der får design-eksperterne til at sammenligne maskinen med en personbil.


4.

Danmarks første Liebherr TA 230 klar til at blive sendt på test-arbejde hos Danmarks største jord- og anlægsentreprenør, M. J. Eriksson A/S.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk