Forskud på jubilæum: 13 tons ny sorterer.

21-02-2017
Nordjysk entreprenørfirma runder 25 år med aktiviteter på mange områder.

Det er ikke en jubilæumsgave, Flemming Andersen har købt til sig selv. Men det kunne godt være det. På hans knuseplads spytter en flunkende ny 13 tons Portafill-sorterer neddelte murbrokker og betonstykker ud. Ikke i alle retninger, men ind imellem i tre. Maskinen kan sortere både før og efter knuser og i tre fraktioner, hvis der er brug for det.

Hvor mange tons, den nye kan køre igennem i timen, pr. dag eller pr. uge går Flemming Andersen ikke så højt op i. Den skal slet ikke køre konstant. Men den er god at have, når der er tid i overskud til at sortere i stakkene på pladsen og den mobile grovsorterer i øvrigt ikke er ude på eksterne opgaver.

”Den er en ekstra maskine, og de tre bånd giver mere effektivitet. Den samme mand kan køre materialer til maskinen og køre dem væk igen efter sortering. Når vi knuser ude, tager det bare et kvarters tid at gøre maskinen klar til sortering, efter at den er kommet af blokvognen. Alt er hydraulisk, og intet skal gøres manuelt”, fortæller Flemming Andersen.

Størsteparten af mobile sorteringsanlæg bygges i Nordirland, og det er da også her, Portafill-fabrikken ligger. Meldgaard Handel i Aabenraa er dansk importør og forhandler, og her fortæller Klaus Meldgaard, at Flemming Andersens nye Portafill 5000 CT har en kapacitet på op til 300 tons i timen, naturligvis afhængig af hvad der hældes i den. Sigten er 2400 x 1200 mm, og det er en 53 hk Deutz-motor, der sørger for, at der sker noget.

 

Fra landbrug til entreprenør

Den 1. juli er det 25 år siden, Flemming Andersen etablerede sig som selvstændig med en landbrugsmaskinstation. Han var blot 21 år, da han købte et par mejetærskere og gik i gang. Efter seks år ryddede Flemming Andersen ud i maskinparken. Det sidste landbrugsgrej røg ud, og maskinstationen blev til Ferslev/Skørping Entreprenør A/S. Siden har entreprenørarbejde af mange arter grebet om sig for virksomheden en halv snes kilometer syd for Aalborg.

”Foruden det nye Portafill sorteringsanlæg, har vi også en Portafill 2000 sorterer, en Rockster 900 mobilknuser og en Parker kæbeknuser. Alt sammen købt hos Meldgaard Handel. Til neddeling af træ, rødder og grene har vi en Komptech Crambo 5000, som omdanner materialerne til flis og biobrændsel”, siger Flemming Andersen.

 

Rabatter og sne

Ferslev-entreprenøren spiller imidlertid på mange andre strenge, end kun neddeling, knusning og sortering. Jord- og kloakarbejde udgør en betydelig del i virksomheden, og de fleste opgaver ligger inden for en radius af 30-40 kilometer. Det er langt fra tilfældet med andre gøremål for Flemming Andersen og hans 15-17 medarbejdere plus eventuelle indlejede.

”Vi klipper vejrabatter fra Aarhus til Skagen. Det giver arbejde til fem-seks mand fem måneder om året. Totalt skal vi klippe rabatterne langs 4500 km veje, hvor der også indgår motorvej. I vinterperioden har vi snerydning og saltning for Vejdirektoratet, kommuner og private. Det er blandt andet vores opgave at fjerne sne og salte på Nordjyske Motorvej fra Svenstrup til Vodskov”, forklarer Flemming Andersen.

 

Egne nedbrydninger

Når maskinerne på knusepladsen ved Ferslev startes, er det som regel beton og tegl fra firmaets egne nedbrydningsprojekter, der ryger i tragterne. Foruden knusning og sortering, har Ferslev/Skørping Entreprenør også miljøsanering på menuen.

En af Flemming Andersens medarbejdere er specielt uddannet til miljøsanering, og firmaet råder også over en miljøvogn, hvor man med Flemming Andersens ord ”går beskidt ind i den ene ende og kommer ren ud i den anden
Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk