Artikel fra september 2021
Læs hele avisen

Giganten bøjer sig: Kubota med joystick a la Danmark

07-09-2021

Efter 15 års pres fra Løwener sender Kubota nu U10 minigraveren på markedet født med joystick

Kubotas lille minigraver U10 har kunnet fås med joystickstyring siden 2014. I Danmark, vel at mærke. I resten af verden har det med joystick kun været noget, man har drømt om. Fabrikken afviste at lave maskinen født med joystick.

Lige indtil nu. På Have & Landskab kunne Løwener som dansk importør præsentere Kubota U10-5 – med joystick.

”Fra Løwener har vi faktisk presset på for at få joystick i den lille minigraver siden 2006. Når jeg har talt med de allerhøjeste herrer hos Kubota i Japan, har jeg i flere år konsekvent spurgt til en maskine med joystick. De seneste år er jeg så meget høfligt blevet bedt om at klappe i. De gad ikke høre på det danske joystick-brokkeri. I 2014 tog vi konsekvensen og begyndte selv at ombygge maskinerne til styring med joystick. Det er vi så stoppet med i marts i år. Det er ikke længere nødvendigt. Kubota laver U10 med joystick”, konstaterede en særdeles tilfreds Løwener-direktør Niels Barfod Jakobsen på Have & Landskab.

 

Udflyttet til Japan

”Vi nåede selv at lave omkring 650 joystickstyrede maskiner, inden giganten bøjede sig og erkendte, at det er en god idé. Vi kan vel godt konstatere, at Løwener nu har udflyttet produktionen til Japan”, sagde salgsdirektør Flemming Mørk med et grin.

”Det vil naturligvis altid være at foretrække med færdige fabriksløsninger. Det får vi nu, og vi kan blandt andet se, at hydraulikken på de fabriksbyggede maskiner med joystick er lidt hurtigere, end på de minigravere, vi har sendt ud fra vores værksted i Skanderborg”, fortalte Flemming Mørk.


Billledtekst:

Løweners administrerende direktør Niels Barfod Jakobsen greb selv joysticksene i den nye Kubota U10-5 på Have & Landskab. Salgsdirektør Flemming Mørk glædede sig over, at japanerne nu gør som de får besked på fra Danmark.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk