Haleløs Kobelco med god plads i kabinen

30-10-2017

189 cm salgsdirektør kommer godt på plads i ny 2,5 tons minigraver

Hvordan tester man bedst pladsforholdene i en minigraver?

Put en salgsdirektør på 189 cm ind i den, lad ham være maskinfører og i øvrigt springe ind og ud adskillige gange. Han skal nok give lyd, hvis det begynder at knibe med komforten.

Thomas Brinkmann-Pedersen er salgsdirektør hos den danske Kobelco-importør og -forhandler, Erenfred Pedersen A/S. Da han fik præsenteret den nyeste minigraver fra den japanske producent, gik han i gang med at stige ind og ud og i øvrigt agere maskinfører.

”Jeg er særdeles positivt overrasket over, at der ingen problemer er med at få mine 189 cm hverken ind eller ud, eller i øvrigt sidde behageligt og arbejde i maskinen. Der er tale om en minigraver uden bagende i en klasse, hvor vi slet ikke er vant til at se fornuftige kabiner. Det har Kubota-konstruktørerne formået at lave, selv om kabinen altså holder sig inden for bælterne, selv om der roteres hele vejen rundt”, siger Thomas Brinkmann-Pedersen.

 

Til en snæver vending

Kobelco sendte de 2,5 tons nyhed på markedet hen over sommeren, og den danske importør har allerede leveret de første eksemplarer til kunder.

”Uden bagende ud over bælterne er SK25SR naturligvis ideel til arbejde i snævre omgivelser og tæt op ad bygninger. Hvis der er behov for at have noget tungt på gravearmen, kan der monteres ballast bag på maskinen. Den er naturligvis udstyret med hydraulik til tilt, hammer, saks og andet”, siger salgsdirektør Thomas Brinkmann-Pedersen.

Den haleløse SK25SR følger som nyhed i halen af Kobelcos nye version af ét-tons graveren SK10SR, hvor japanerne har skiftet styrestængerne ud med joysticks, som den mindste minigraver faktisk oprindelig havde.

 

Billedtekst:


2,5 tons ny Kobelco-minigraver med god plads i kabinen, selv om maskinen er uden bagende.

Læs mere på
www.ep.dk

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 86 80 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk