JCB klar med Livelink også for blandede ægteskaber

13-06-2018
Del artikel på

Også entreprenører med andet end JCB på maskinlisten kan være med på telematiksystemet

”Det er naturligvis rarest, hvis alle kører med JCB-maskiner. Men vi er realistiske nok til at vide, at nogle entreprenører har ganske blandede maskinflåder. Det er ikke længere et problem i forhold til at sikre sig totalkontrol over alle maskiner med ét system. JCBs nye Livelink giver flådeejerne mulighed for problemfrit at importere data også fra maskiner af andre fabrikater”, fortæller markedschef Dennis Faurby hos den danske JCB-importør, Nicolaisen & Larsen A/S.

Her er teknikere og servicefolk nu gearet til at håndtere også blandede ægteskaber i maskinbranchen. JCB Livelink er JCBs eget telematiksystem, som anvendes på over 160.000 JCB-maskiner verden over og har flere end 70.000 login pr. måned. Nu er mulighederne for ekstern maskinovervågning tilgængelig for kunder, som også er kommet til at købe maskiner, der ikke står JCB på.

 

Alle kan være med

”Det nye JCB Livelink Control Tower-system giver flådeejere mulighed for problemfrit at importere flådedata fra ethvert telematiksystem, der er kompatibelt med AEMP-telematikstandarden V1.2. Mere enkelt forklaret handler det om, at alle informationer fra en hel maskinflåde kan samles i ét system, uanset om der står JCB eller et andet mærke på maskinfronten”, forklarer markedschefen.

Også maskiner, der ikke har telematik-enhed installeret, kan være med i fællesskabet. JCB-teknikerne kan nemlig tilpasse Livelink Lite-systemet til at lade også maskiner uden systemet spille med.

JCB Livelink telematik-flådestyringssystemet er standard på alle nyere JCB-maskiner med JCB-motorer i Tier 4 Final og fremefter. JCB fortæller, at systemet er monteret i omkring 90 procent af JCB-maskinerne, der sælges i Europa.

 

Udvidet sporingssystem

”Jeg ser Livelink som et udvidet sporingssystem, som både kan holde styr på alle maskinens tekniske data og samtidig kan holde øje med maskinens gøre og laden. Hvis brændstofforbruget synes i overkanten, kan det jo skyldes, at autostop er slået fra, og at maskinføreren lader maskinen køre for meget i tomgang. Systemet fortæller også, hvis maskinen pludselig befinder sig på en forkert position eller adresse”, siger markedschef Dennis Faurby hos Nicolaisen & Larsen.

Netop overvågning af brændstoføkonomi, data om maskinens driftstilstand og planlagt service og forebyggelse af nedbrud er nogle af funktioner i systemet, som er vigtige for de fleste maskinejere.

Livelink rykker naturligvis også med ind på entreprenørmessen E&H 2018 i Herning, al den stund, at systemet sidder på alle JCB-maskinerne. Derfor ser Dennis Faurby ikke mindst frem til at forklare gæsterne om de nye muligheder på tværs af maskinmærker.

 

Ny fløjhingst

Maskinmæssigt bliver den nye JCB 220Xlc fløjhingsten hos Nicolaisen & Larsen på messestanden i Herning. Den nydesignede gravemaskine blev præsenteret i JCB-hovedkvarteret i England i marts, og nu er den så klar til hæderspladsen på E&H.

”Jeg er ikke i tvivl om, at vore messegæster i særdeleshed vil bemærke den markant anderledes kabine, som er hele 15 procent større end i forgængeren. Lydniveauet er banket i bund til 68 dB, hvor det tidligere var 73. Både centralsmøring, bakkamera, LED-lys i alle servicerum og en række andre finesser er standard i 220Xlc og også kommende maskiner i X-serien”, fortæller Dennis Faurby.

 

Billedtekst:

 

Den nye JCB 220Xlc er gjort klar til at snuppe hæderspladsen på Nicolaisen & Larsen-standen i Herning. Lige som alle andre nye JCB-maskiner er den udstyret med det avancerede Livelink-system, som giver mulighed for maskinovervågning på tværs af maskinmærker.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk