Artikel fra september 2023
Læs hele avisen

Ny Egholm-model færdig dagen før verdenspremiere

14-09-2023
Del artikel på
Ankom til Have & Landskab få timer inden messeåbningen

Det er rolige folk med nervesystemet i orden hos Egholm i Lemvig. Derfor var der heller ingen nervøsitet, da den danske redskabsbærer-producent bød velkommen på den store Have & Landskab-stand i Slagelse. Alting var klar til at tage imod gæsterne. Også den lille nye, som faktisk var en verdensnyhed. Egholm præsenterede Park Ranger 2155, som er arvtageren efter modellen 2150.

Egholm kørte den lige til stregen. Have & Landskab åbnede onsdag morgen. Tirsdag blev den nye 2155’er færdig hjemme i Lemvig, og onsdag morgen inden messeåbningen blev den kørt til Slagelse. Skiltet med ”Verdenspremiere på Have & Landskab ’23” var gjort klar og kunne sættes op. Og der var tid til, at Egholm-mandskabet også kunne få en kop kaffe, inden messegæsterne begyndte at strømme ind.

”Vi monterede udluftningen på taget som det sidste dagen inden udstillingen, så det hele kom til at passe. Park Ranger 2155 bygger på vores serie af den type traktorer og er konvertibel med alle vores redskaber til 2100-serien”, fortæller Egholms nordiske salgschef, Henrik Munk.

 

Krumme og dobbeltkrumme

”Egholm Park Ranger 2150 kommer til at udgå og erstattes så af 2155, og vi venter at kunne levere de første maskiner fra april 2024. Vores konstruktører har gjort det rigtig godt. Kabinen har et rigtig smart design med krumme og dobbeltkrumme ruder, som forhindrer, at lyden forplanter sig. Hele kabinen er ophængt på fire dæmpere, og sædet følger med kabinens bevægelser, så der virkelig er gjort meget for, at maskinføreren skal få en behagelig arbejdsdag”, siger Henrik Munk.

Park Ranger 2155 er typegodkendt og kan altså helt umiddelbart indregistreres til kørsel på vej. Det er dog under forudsætning af, at maskinføreren ikke vælger at køre topløs. Toppen kan nemlig pilles af, så maskinen forvandles til en cabriolet. Så ryger nummerpladen i toppen af fronten også, og maskinen skal holde sig fra vejkørsel, indtil førerhuset kommer på igen.

2155 har firehjulstræk, og der er 25 hk i maskinrummet. Knækstyringen sikrer god manøvredygtighed, og lav maskinvægt sørger for, at den ikke efterlader spor i plæne eller andet blødt underlag.


Billedtekster:

1.

Egholm Park Rangere 2155 tog sine første ture rundt på græsset på Have & Landskab i Slagelse. Fabrikken venter at kunne sætte maskinen til salg fra april 2024.

2.

Nordisk salgschef Henrik Munk glædede sig over effektive kolleger hjemme på fabrikken i Lemvig. Dagen før Have & Landskab blev den nye 2155 færdigmonteret, og på selve åbningsdagen blev den kørt til messen i Slagelse.

3.

Bakkamera er ikke en selvfølge i mindre maskiner. I Park Ranger 2155 kan man kigge bagud ved at kigge forud i kabinen.

4.

Skiltet med ”Verdenspremiere” var gjort klar og sendt med til Slagelse, inden Park Ranger 2155 var færdigmonteret i Lemvig. Så nordisk salgschef Henrik Munk kunne byde standsmæssigt velkommen til den brandvarme nyhed.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk