Artikel fra december 2023
Læs hele avisen

Ny Hitachi-gummiged på job i jysk grusgrav

06-12-2023
Del artikel på
Danmarks første ZW310-7 afslørede power og ekstra god komfort

Viborg Vognmandsforretning ApS har behov for power, sikkerhed og ekstra god komfort, når virksomhedens maskinførere flytter rundt med materialerne i grusgravene. Dem har firmaet fem af i det midt- og østjyske, og Danmarks første Hitachi ZW310-7 gummihjulslæsser er nu rullet på job i

"Vi havde brug for en fleksibel læsser, der kunne supplere vores eksisterende maskinpark i Dyrlund Sten-& Grusværk,” fortæller driftsleder Torben Fomsgaard fra Viborg Vognmandsforretning.

”Vi valgte en model fra Hitachi, fordi den har lavere driftsomkostninger end sammenlignelige maskiner. Og så kommer den rundt på steder, hvor de helt store læssere må give op.”

Det var ikke alene driftsomkostninger og manøvredygtighed, der afgjorde valget. Den nye Hitachi ZW310-7 med arbejdsvægt på 24,5 tons, kan for eksempel løfte skovlen 10-15 cm højere end de tilsvarende modeller, der var inde i overvejelserne. Den større rækkevidde giver en hurtigere arbejdsgang, når lastbilerne skal læsses. Firmaet har desuden tilkøbt en seks kubikmeter skovl, der kan tage op til 10 tons sand pr. læs.

 

Fire skovlfulde

”På den måde kan vi fylde en lastbil med kun fire skovlfulde i stedet for fem, og det sparer kostbar tid. Vi arbejder i øvrigt tit på løse overflader eller i ler. Derfor har vi valgt en Hitachi med ekstra brede dæk. Den større trykflade betyder, at maskinen ikke så nemt synker i”, forklarer Torben Fomsgaard.

Ud over kapaciteten og fleksibiliteten lægger driftslederen vægt på, at medarbejderne med den nye Hitachi ZW310-7 får en gummihjulslæsser med en meget støjsvag kabine og forbedret ergonomi. Det giver mindre Dyrlund Sten- & Grusværk ved Mariager. træthed efter en lang arbejdsdag.

”Vi afdækkede markedet, da vi skulle vælge ny gummihjulslæsser. Kombinationen af komfort, kapacitet og power gjorde udslaget. Prisen skal naturligvis være rigtig, men det vejer også tungt, at vi ved, at H.P. Entreprenørmaskiner bakker op med god service. Vi har trods alt handlet Hitachi med H.P. i over 25 år og kender firmaet godt,” siger Torben Fomsgaard.


Billedtekster:

1.

Danmarks første Hitachi ZW310-7 har taget fat på opgaverne i grusgraven ved Mariager.

2.

Den nye gummiged arbejder i Dyrlund Sten- & Grusværk.

3.

Viborg Vognmandsforretning har udstyret den nye maskine med en seks kubikmeter skovl, som kan fylde en lastbil med kun fire skovlfulde.

4.

Ekstra brede dæk sikrer, at Hitachi-læsseren ikke så nemt synker ned i de løse overflader.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk