Artikel fra februar 2017
Læs hele avisen

Ny generation og nye Liebherr-gravemaskiner

24-02-2017Entreprenørfirma i Østbirk skifter ud på flere fronter

Det er skiftedag i Østbirk lidt nord for Horsens. Der er både generationsskifte og gravemaskineskifte hos Entreprenørfirmaet Jens Jørgensen. Selv om chefen selv, Jens Jørgensen, absolut ikke har planer om at gå på pension, er næste generation nu kørt i stilling. Samtidig er to funklende nye Liebherr-gravemaskiner kørt ud og sat i sving med nogle af de mange projekter, Østbirk-firmaet har gang i.

Kort efter, at Jens Jørgensen havde etableret Entreprenørfirmaet Jens Jørgensen, blev han og fru Ulla forældre til Steffen. Nu er det lige før, Steffen Jørgensen fylder 35, og dermed er det også 35 år siden, hans far grundlagde virksomheden. Dermed er det tid til at tage hul på et glidende generationsskifte, som netop har gjort junior til medejer.

Far og søn har valgt at fejre begivenheden ved blandt andet at forære sig selv – og firmaet – de to nye Liebherr-gravemaskiner. En på larvebånd og en på hjul.

”Vi stod og skulle bruge et par gravemaskiner, der kan komme frem og arbejde under snævre forhold. Begge maskiner er anskaffet til et stort kloakprojekt, vi har i Østbirk. Vi laver kloakseparering over hele byen, og Østbirk har nogle ret smalle gader. Et par af dem giver os kun 3,15 meter at komme frem på”, fortæller entreprenør Jens Jørgensen.

 

25 år med Liebherr

Det var distriktschef Claus Pedersen fra den danske Liebherr-importør og forhandler Johs. Møllers Maskiner, der sørgede for at få de to nye maskiner til Østbirk. Det er langt fra første gang, han har handlet gravemaskiner med Jens Jørgensen. 2017 er faktisk et jubilæumsår for konstellationen Jørgensen og Liebherr. Det er 25 år siden, Jens Jørgensen købte sin første Liebherr-gravemaskine. Foruden de to nyindkøbte, råder firmaet i Østbirk over yderligere to Liebherr-gravere.

Derfor var der heller aldrig tvivl om maskinmærket, da far og søn begyndte at kigge på forskellige model-muligheder.

”Vi har altid kun kørt med Liebherr, når det gælder gravemaskiner. Og altid med Engcon-rotortilt. Alle maskiner skal være af samme mærke. Så virker alt på den samme måde, og det er nemt at skifte maskinfører, hvis nogen skulle blive syg, eller der kommer andet i vejen”, forklarer Østbirk-entreprenøren.

 

Femte nye til Torben

En af de to nye Liebherr-gravere får Torben Christensen som fast maskinfører. Dermed er det den femte helt nye Liebherr, han tager i brug for Entreprenørfirmaet Jens Jørgensen.

Den maskine, Torben Christensen har sin daglige dont i, er en 28 tons Liebherr R 926 Compact, som på trods af sit beskedne ydre har 163 hk i motorrummet. Johs. Møllers Maskiner leverede den sammen med den anden nye Liebherr, en A 918 Compact hjulgravemaskine på 20 tons og med 156 hk.

 

Lavt forbrug

”Begge modeller er nye og blev præsenteret på Bauma 2016 i april, hvor vi så dem. Maskinerne er yderst beskedne, både når det gælder støj og brændstof. Hjulgraveren bruger kun seks-syv liter diesel i timen, mens R 926’eren på bånd nøjes med 11-12 liter. Det markerer sig jo positivt på bundlinjen. Og så er de begge to næsten lydløse”, siger Steffen Jørgensen.

Selv om der nu er taget hul på generationsskiftet i Østbirk, har Jens Jørgensen i øvrigt ingen planer om at trappe ned.

”Absolut ikke. Jeg skal ikke på pension, hvis helbredet ellers holder. Det gør det fint endnu”, erklærer entreprenøren, som netop er fyldt 56 år.

Foruden hovedafdelingen i Østbirk, har Jens Jørgensen også en afdeling i Brædstrup. Her har svigersøn Lars Roslyng som medejer det daglige ansvar.

Læs mere på
www.jmm-group.com

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 86 80 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk