Artikel fra maj 2023
Læs hele avisen

Ny import af grej til det tunge arbejde

16-05-2023


Salling-firma sætter svenske vakuumløftere på menuen

Det behøver ikke være hårdt arbejde at lægge fliser. Det dokumenterer maskinforretningen Karsten Svenningsen Maskiner i Roslev nord for Skive med en ny import fra Sverige. Maskinhandler Karsten Svenningsen har sikret sig import, salg og service af vakuumløftere fra firmaet Pritec Vaculyft i Fjärås lidt syd for Gøteborg.

”Flere kunder har igennem tiden spurgt mig, om jeg kunne finde noget maskineri, der kan gøre hverdagen lidt nemmere for dem og deres medarbejdere, når der skal udføres tungt flisearbejde. Det er jo en kendt sag, at brolæggere og anlægsgartnere udsætter deres kroppe for voldsomme belastninger, når de lægger fliser og sætter sten”, fortæller Karsten Svenningsen.

Svaret lå så lige på den anden side af Kattegat, hvor Pritec Vaculyft har til huse. Firmaet har speciale netop i materiel til løft og håndtering af tunge emner ved hjælp af vakuum-teknologien. Virksomheden producerer maskiner til forskellige brancher, og den nyslåede danske importør Karsten Svenningsen er ikke mindst blevet begejstret for modellen Pritec  Vaculyft PM 140.

 

Palle på 1600 kg

”Den kan både læsse og løfte en palle sten på op til 1600 kg med integrerede pallegafler, transportere pallen hen til arbejdsstedet og giv brolæggeren mulighed for nemt og ubesværet at løfte, flytte og lægge fliser og sten der, hvor de skal placeres. Det sker via et vakuumløft på en passiv kranarm”, forklarer Karsten Svenningsen.

Systemet fungerer lige så enkelt i den modsatte retning. Altså når et fortov skal pilles op, og fliserne skal genbruges.

Et af de første danske firmaer til at hente en svensk vakuumløfter i Roslev er entreprenørvirksomheden K. E. Andersen & Søn på Mors. Her har en Pritec Vaculyft PM 140 bevist sit værd i form af både høj produktivitet og bedre forhold for de medarbejdere, der lægger fliser.

Foruden den nye svensker, har Karsten Svenningsen Maskiner også en række andre maskintyper og -mærker på programmet. Det gælder blandt andre Weidemann, Bomag, Yanmar, Kubota og Honda ATV.

 

Billedtekster:

1.

Entreprenørfirmaet K. E. Andersen & Søn i gang med lægning af fortovsfliser efter et større kloakseparerings-projekt i Nykøbing Mors. En Pritec Vaculyft PM 140 tager sig af det tunge.

2.

Den svenske vakuumløfter håndterer op til 1600 kg sten på en palle.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk