Ny knuser med udskiftelig valse

15-05-2019
Del artikel på


Hele valsen kan skiftes for at løse forskellige opgaver med ny Auger Torque

Det er ikke nødvendigt af skifte individuelle tænder, eller måske simpelthen havde to knusere, for at løse forskellige opgaver. I hvert fald ikke, hvis der står Auger Torque på knuseren. Den britiske producent løslod en helt ny knuser på Bauma, og messen i München blev samtidig stedet, hvor det første eksemplar af nyheden blev solgt til en dansk kunde.

”Der er tale om et helt nyt Auger Torque-produkt, hvor man kan udskifte hele valsen og dermed løse forskellige opgaver med den samme grundmaskine. Ellers ville man jo køre med en maskine til noget og en anden maskine til andet. Men her klarer den samme knuser både for eksempel højt græs, rydning af krat og fjernelse af stød i skovbunden”, fortæller Jes Jacobsen hos den danske Auger Torque-importør, Ankerløkken Danmark A/S.

”Knuseren fås i to modeller. Nemlig VM1000 med arbejdsbredde på en meter og den større VM1500, som knuser i en bredde af halvanden meter. VM1000 er bygget til at køre med gravemaskiner fra fem til ti tons, mens den store VM1500 passer til maskiner far 10 til 15 tons. Begge modeller er også velegnede til læssemaskiner, blot der leveres det passende tryk og flow”, siger Jes Jacobsen.

 

Lav konstruktion

”Det er naturligvis tidsbesparende, at man simpelthen skifter hele valsen i stedet for individuelle tænder. Men tænderne kan naturligvis også skiftes, og vi har et udvalg af tænder til forskellige opgaver. Knuserne er konstrueret i stærkt stål til at modstå krævende knuseopgaver, og en lav konstruktion sikrer godt udsyn”, fortæller Jes Jacobsen hos Ankerløkken Danmark.

Maskinerne har hængslet beskyttelsesskærm, som i virkeligheden tjener to formål. Foruden at skærme for flyvende knuserester, giver hængslingen også nem adgang til valsen, når der skal skiftes.

”Knuserne egner sig helt ideelt til overgroede grøfter, lav vegetation, rydning af krat, træfældning, rydning af krat samt vedligeholdelse af træer og hække”, siger Jes Jacobsen.

 

Billedtekster:

1.

Gang i rydningen. En ny Auger Torque går løs på en skovbund.

2.

Studsning eller hel fjernelse af hegn og krat med en Auger Torque-knuser på gravemaskinen.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk