Nye lokumsaftaler på plads forud for Have & Landskab

12-06-2019
Del artikel på



Markante forbedringer på den grønne messe i Slagelse i slutningen af august

Selv om alt synes at køre på skinner, er der altid noget, der kan optimeres. Det har været filosofien for bestyrelsen for den grønne messe Have & Landskab, og det her i bogstavelig forstand ført til nye lokumsaftaler. Når indgangene åbnes til 2019-udgaven af udstillingen i Slagelse fra den 28. til 30. august, er det med fornyet fokus på – lokummerne.

”Vi har haft en adfærdsregulerende samtale med leverandøren af udstillingens toiletter. Når man har en udstilling, hvor alt synes at fungere godt, regner man også med, at det med toiletterne bare er noget, der kører. Det gjorde det ikke på Have & Landskab for to år siden, selv om vi faktisk havde forberedt os godt, og vi havde nogle professionelle partnere. Vi var rystede over, at det ikke fungerede 100 procent med toiletter”, siger formanden for sektion Vej, Park & Anlæg hos brancheforeningen Maskinleverandørerne, direktør Niels Kirkegaard, GMR Maskiner i Horsens.

Maskinleverandørerne er medarrangør af udstillingen i Slagelse, og Niels Kirkegaard sidder i messens bestyrelse.

 

Toiletter og parkering

Efter 2017-udstillingen var det netop toiletfaciliteterne og parkeringsforholdene, Niels Kirkegaard satte ganske markante fingre på. Det faldt fuldstændig i hak med de tilbagemeldinger, der kom både fra udstillere og de mange besøgende. Generelt var der meget stor tilfredshed med stort set alt på Have & Landskab. Men toiletterne og parkeringen…

Problemet var ikke mængden af toiletter. Der var faktisk masser af dem. Toiletvognene var bare koncentreret på for få steder på messeområdet. Samtidig kneb det med pasningen af toiletvognene, hvor det flere gange kneb med vandforsyningen og mulighed for at vaske hænder efter besøg.

”Bestyrelsen har haft masser af lokumssnak, og nu har vi sat barren højere og taget en seriøs snak med leverandøren. Nu fordeles toiletvognene bedre, der bliver ekstra bemanding til at sørge for den løbende rengøring og vedligeholdelse. Slamsugere kommer til at holde stand-by, og under hele udstillingen vil der være en reparatør til stede, som kan udbedre fejl og mangler”, siger Niels Kirkegaard.

 

Højre og venstre

Efter 2017-messen meldte Niels Kirkegaard også klart ud, at han går ind for kønsopdeling, når det handler om toiletvogne på udstillingsområder.

”I 2019 bør det være ”damerne til højre – herrerne til venstre. Vi skal helt sikkert tale om muligheden for dametoiletter og herretoiletter”, sagde han til Maskin- & Materiel Magasinet. Og sådan bliver det. Formentlig til stor glæde for ikke mindst de kvindelige besøgende på Have & Landskab.

”Der var også berettiget kritik af forholdene på en af parkeringspladserne. Voldsom regn gjorde pladsen nærmest umulig at komme fra. Vi kan ikke gardere os imod regnvejr og store mængder vand fra oven. Men vi vil simpelthen ikke opleve det samme mudderhelvede som sidst. Derfor har vi også evalueret parkeringsforholdene, og i år garderer vi os med hjælp til rådighed til bilisterne, hvis nogen kommer i problemer”, siger Niels Kirkegaard.

Antallet af udstillere på Have & Landskab 2019 bliver formentlig tæt på det samme som for to år siden, da det blev til ny rekord med 278 stande.

 

Større stande

”Det er nærmest status quo i forhold til samme tidspunkt i 2017. Traditionelt kommer der altid nogle til hen over sommeren og helt op til udstillingens åbning. Vi er absolut på omgangshøjde, men selv hvis der bliver tale om et lidt mindre antal udstillere, kan vi godt få en større messe. Ikke mindst på maskinsiden. Der sker hele tiden opkøb i branchen, hvor større virksomheder overtager mindre. Vi har selv gjort det hos GMR Maskiner. Hver gang glider der en potentiel udstiller ud, men produkterne fortsætter jo under nyt ejerskab og måske nyt navn. Og vi kan se, at antallet af kvadratmeter pr. stand faktisk er øget. Det signalerer jo flere produkter på de enkelte stande”, forklarer Niels Kirkegaard.

Netop maskindelen af Have & Landskab tilgodeses ekstra på årets messe. Maskinudstillernes område er døbt Maskinmarken, og her etableres et forplejningsområde midt i hele arealet med tre forskellige udbydere. Det giver messegæsterne mulighed for hurtigt at slukke sulten, uden nødvendigvis at skulle omkring ”kroen” i den store hal.

”Vi etablerer også en ekstra indgang til messen. Den bliver klart til fordel for de maskinudstillere, der ikke har stand på Maskinmarken, men i skoven. Her vil der blive mere trafik end tidligere”, vurderer Niels Kirkegaard.

 

Billedtekster:

1.

Niels Kirkegaard (til venstre) tog sig en tur gennem Have & Landskab 2017 sammen med messens bestyrelsesformand, slotsgartner Palle Kristoffersen (i midten) og Slagelses borgmester, Stén Knuth. Undervejs konstaterede han, at toiletforholdene ikke var, som de burde være. Det ændres nu i 2019.

2.

Så kom regnen. Ude på en af parkeringspladserne skabte den store problemer for de besøgende, der forgæves forsøgte at komme hjem fra en mudderpøl. I år er der hjælp at hente, hvis vejrguderne ikke kan styre sig.

3.

Maskinmarken er et sandt eldorado for entreprenører og andre med hang til maskiner. På Have & Landskab 2019 får maskinudstillingen et område for gourmeter, der ønsker lidt hurtigt til maven.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk