Artikel fra marts 2024
Læs hele avisen

Nysgerrige kloakmestre så på elektriske kinesere

19-03-2024
Del artikel på


LiuGong rullede ind på Kloakmessen til god bevågenhed

Kloakmestre kan være ganske nysgerrige. Og specielt, hvis der er noget at være nysgerrig efter. Det var tilfælde på Kloakmessen i Fredericia, hvor nordvestsjællandske Snertinge Maskinforretning præsenterede sin helt nye import: Elektriske kinesere.

Firmaet messe-debuterede med maskiner fra den store kinesiske producent LiuGong. En kæmpe i entreprenørmaskiner, men hidtil uden repræsentation på det danske marked. Det har mærket nu, hvor Snertinge Maskinforretning har sikret sig både import og forhandling.

Virksomheden holdt sig ikke tilbage på Kloakmessen. Snertinge-folkene lod sig se på to stande, og det gav mulighed for at dele segmentet lidt op. På den ene stand klassiske gravemaskiner med diesel i tanken. På den anden stand en gummihjulslæsser helt uden brændstoftank. Kineserne er langt med maskiner på el-drift, og den nyslåede importør havde taget en af dem med til Fredericia.

 

Blandt de største

”Vi præsenterede en LiuGong 820TE gummiged på 6,4 tons. Den vakte berettiget opsigt og gav anledning til masser af snak med messegæster. Vi mærkede, at en del har forbehold overfor maskiner fra Kina, selv om LiuGong holder sig godt til på listen over verdens største producenter. Men vi ved godt, at det kommer til at tage lidt tid, før et nyt, kinesisk mærke på markedet anerkendes på linje med de traditionelle mærker. Det kommer, når først vi får en del maskiner ud at køre”, vurderer direktør Lars B. Pedersen hos Snertinge Maskinforretning.

LiuGong er i virkeligheden blandt branchens allerstærkeste på netop el-maskiner. På det seneste har 6,4-tonseren da også får to elektriske storebrødre, gummihjulslæsserne 856HE og 870HE.  Også når der skal graves, er LiuGong med fremme på el-fronten. Snertinge Maskinforretning har som nogle af de første hentet både en 2700 kg minilæsser og en 23 tons el-gravemaskine hjem.

Til graveopgaver i typisk kloakmester-format havde Snertinge medbragt de to konventionelle minigravere 9018 og 9027 på henholdsvis 2 tons og 2,5 – 2,7 tons. Diesel tæller fortsat som godt brændstof hos LiuGong, selv om fabrikken satser stort på de fossilfri el-maskiner.

 

Billedtekster:

1.

Snertinge-direktør og LiuGong-importør Lars B. Pedersen på plads i den elektriske 6,4 tons gummiged 820TE. Han havde hentet den øverste sagkundskab til Fredericia, hvor LiuGongs europæiske produktchef for læssemaskiner, Oliver Keates, var klar til en maskinsnak med kloakfolkene.

2.

Tre Snertinge-folk klar til at sælge konventionelle gravere. Fra venstre direktør Christian B. Pedersen og salgskonsulenterne Mikkel Bredgaard og Allan Hansen ved minigraveren 9027F.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk