Artikel fra september 2018
Læs hele avisen

Paus-succes på svenske veje – nu gælder det Danmark

13-10-2018


Svingbar læssearm giver mere sikkerhed når arbejdet kan følge trafikken

Det fynske maskinfirma BIMAS i Haarby nordvest for Faaborg retter nu sigtekornet ind mod danske vejentreprenører og satser på at overføre en succes fra svenske veje til Danmark. BIMAS’ svenske selskab, IH Maskiner AB, sælger løs af tyske Paus-læssemaskiner til specielt Skanska og det NCC-ejede selskab Svenska Fräs, som optimerer sikkerheden ved vejarbejderne, fordi de tyske knækstyrede maskiner har 90 graders sving på læssearmen.

”Det betyder, at maskinerne ikke skal arbejde på tværs af trafikken, men på det nærmeste kan glide med, samtidig med at de arbejdes. Der tales faktisk om, at svenskerne overvejer at lave deciderede lovændringer, der vil gøre det til et krav at sikre øget sikkerhed ved blandt andet at kunne arbejde i glid med trafikken”, fortæller danske Michael Hansen, som er ved roret i maskinfirmaet i Småland.

 

Kost eller gafler

”I løbet af de seneste år har vi solgt rigtig mange Paus-læssemaskiner til specielt Skanska, men også til NCC-selskabet Svenska Fräs. Der er typisk tale om syv-tons maskinen Paus SL 10.7, og i rigtig mange tilfælde monteres læsseren med en kost og sørger for opfejning af vejmaterialer efter asfaltfræsning. Med sving på læssearmen kommer maskinen ikke til at arbejde på tværs af trafikken, men kan følge trafikrytmen”, forklarer Michael Hansen.

Når Paus’erne tager en pause i fejetjansen, bliver de ofte udstyret med pallegafler, og så bruges de 102 Deutz-heste i stedet til flytning af gods og materialer. 

 

Effektiv sikkerhed

”Systemet med en læssearm, der kan svinge op til 90 grader, er virkelig slået an i Sverige, netop fordi det optimerer sikkerheden, når der arbejdes på og ved vejen. Forholdene er jo ikke væsentligt anderledes, når der arbejdes med udskiftning af dansk asfalt, og derfor satser vi nu på at få også de danske aktører til at se mulighederne. Jo tættere trafikken er, jo højere er kravene naturligvis til effektivitet og sikkerhed”, siger Michael Hansen.

IH Maskiner AB har importen og forhandlingen af Paus-maskinerne på det svenske marked, og den danske gren, BIMAS, har tilsvarende repræsentationen i Danmark. Foruden den 7,4 tons tunge SL 10.7, består Paus-sortimentet af en bred vifte af læssemaskiner fra fem til otte tons, og både i Haarby og i Eksjö er der også Paus-hjuldumpere på menuen.   


Billedtekster:

1.

En Paus SL 10.7 i sving på en vej i det sydsvenske. Nu satser den dansk-svenske importør og forhandler på også at ramme det danske marked med den knækstyrede læssemaskine med svingbar læssearm.

2.

Læssearmen på den tyske Paus kan svinges 90 grader rundt. Det giver både øget effektivitet og sikkerhed, og maskinen er blevet et hit hos svenske vejentreprenører.

Læs mere på
http://www.bimas.dk

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 86 80 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk