Artikel fra februar 2023
Læs hele avisen

Portafill laver XL-version af populært sorteringsanlæg

14-02-2023
Del artikel på
Større fødekasse og 30 procent større bundsold på MR-5X – MS-3 bliver til vaskeanlæg

Der er gang i løjerne hos den nordirske maskinproducent Portafill. Allerede kendt og populære sorteringsanlæg trækkes i alle retninger og kommer op i XL-format. Og andre sorterere skifter identitet og bliver til vaskeanlæg.

Det skaber glæde hos den danske Portafill-forhandler, Meldgaard Handel i Aabenraa, som dermed får flere muligheder i salgsmontren.

”Potafill MR-5 har været på markedet i mange år og er vores mest populære anlæg til jordsortering. Nu har fabrikken så trukket i maskinen på alle leder, og vi har en længere og bredere sorterer med større fødekasse”, fortæller afdelingschef Klaus Meldgaard.

”Bundsoldet er faktisk tæt på hele 30 procent større end den forrige model MR-5, som tidligere hed 5000CT. Den nye X-Large version har simpelthen fået et X efter modelbetegnelsen og hedder altså MR-5X. Vi har mulighed for at levere den som hybridsorterer med elmotor til ekstern strøm. Dermed har maskinen altså både fuld elmotor og fuld dieselmotor. Det hele giver en maskine, der kan mere. Den har højere kapacitet med bredere bånd og større fødekasse”, forklarer Klaus Meldgaard.

 

Vaskemaskine

Portafills konstruktører har også haft fat i det kendte sorteringsanlæg MS-3, som er blevet til lidt af en gigantisk vandpistol. I den nye version MS-3W er maskinen blevet til et vaskeanlæg med vanddyser, som kan vådsortere materialerne.

”Maskinen er den samme. Altså en Portafill MS-3. Men den monteres med dyser og sandfang. En afvander-sigte sorterer sandet fra vandet. Og det er en hurtig og enkelt manøvre at skifte fra tør- til vådsortering”, siger Klaus Meldgaard.    


Billedtekster:

1.

Portafill MR-5 i ny version. Maskinen er trukket I alle retninger til en X-large MR-5X-udgave.

2.

Fødekassen på MR-5X er forøget med tæt på 30 procent.

3.

Halløj i vaskehuset. Portafill har sat dyser og sandfang på mobilsortereren MS-3 og gjort den til en vådsorterer.

4.

Ekstra mekanik, som konverterer Portafill MS-3 til MS-3W, hvor W begribeligvis har noget med Water at gøre.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk