Rørcenterdagene er ved at sprænge rammerne

12-04-2019Parkeringspladser må formentlig inddrages for at skaffe plads til udstillere

Rørcentret på Teknologisk Institut i Taastrup har et problem, som sandsynligvis kun kan løses ved at skabe et andet problem. Den traditionsrige udstilling Rørcenterdagene er tæt på at sprænge rammerne. Dette års udgave af Rørcenterdagene bliver den sidste under de kendte forhold. Fremover må der inddrages parkeringspladser for at skaffe plads til udstillere.


Det vurderer centerchef Ulrik Hindsberger forud for, at Rørcentret for 17. gang byder vand- og afløbsbranchen velkommen til to dage med masser af rør, maskiner, grej og sædvanligvis forrygende vejr. Rørcenterdagene 2019 afvikles den 19. og 20. juni. I år med 109 udstillere. Samme antal som for to år siden – og dermed udsolgt af standpladser.


Ulrik Hindsbergers medarbejder Pia Blomquist på Rørcentret ser frem til de nye tider. Hun er overassistent på Rørcentret og holder styr på tilmeldingerne fra interesserede udstillere. Derfor er det hende, der først af alle har kunnet konstatere, at Rørcenterdagene simpelthen er stopmætte. Der er ikke plads til flere udstillere.

 

Konstant antal

”Udstillertallet ligger meget kontant fra år til år. Men vi har hele tiden nye interesserede virksomheder, der gerne vil være med. Ind imellem er der udstillere, der finder ud af at slå sig sammen om samme standareal, og det har vi ikke noget imod. Det giver plads til andre. Men vi overvejer da at ændre på udformningen til 2021-udstillingen ved simpelthen at rykke lidt rundt. Måske ofrer vi nogle parkeringspladser, som i stedet bliver til udstillingsareal”, vurderer Pia Blomquist.


Med 16 velafviklede udstillinger har den 17. om et par måneder har Rørcenterdage for længst manifesteret sig som fast element i masser af kalendere hvert andet år. Kommuner, entreprenører og producenter i stort tal valfarter til Gregersensvej i Taastrup de to messedage. Sammen med den senere tilkomne Kloakmessen i Fredericia er Rørcenterdagene mødestedet for vand- og afløbsfolk. Mens Rørcenterdagene holdes på ulige år, tager Kloakmessen over på de lige.

 

Konferencer

Foruden overflødighedshornet af materiel og produkter til ikke mindst kloakbranchen, rummer Rørcenterdagene også flere konferencer. På åbningsdagen, onsdag den 19. juni, handler det om ”Rekreative regnvandsbassiner” samt ”Ny anvisning om LAR-anlæg”. Begge to konferencer, der trækker direkte linjer til klimaudfordringerne med øgede regnmængder.


Det gør også den ene af konferencerne torsdag den 20. juni. Nemlig ”Kvalitet af regnafstrømning”. Her får besøgende på Rørcenterdagene tillige mulighed for at høre nærmere om ”Renovering af faldstammer”.

 

 

Billedtekster:

 

1.

Interessen for at udstille på Rørcenterdagene er stor, og det bliver formentlig nødvendigt at inddrage parkeringspladser ved Teknologisk Institut for at skaffe mere plads til udstillerne.

 

2.

Hole in one? Rørcentret har I hvert fald ramt rigtigt med Rørcenterdagene, som til juni samler vand- og afløbsbranchen for 17. gang.

 

3.

Første gang, Rørcenterdagene agerede mødested for vand-og afløbsbranchens fagfolk, var i 1985. Siden er udstillingen blevet et fast element i mange kloakfolks kalendere.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk