Ruder er trumf

11-03-2019

Sønderjysk reservedelsmand vil tage stikkene hjem med ruder til entreprenørmaskiner

Det er ikke fordi, Bo Sørensen er en kort-haj. Lidt Sorteper, 31 og Fisk til husbehov. Men ellers er han ikke nogen stor ekvilibrist med spillekort. Ikke desto mindre er ruder nu trumf hos Bo Sørensens firma, BS Reservedele i Over Jerstal ved Vojens. Sønderjyden satser i bogstavelig forstand på at tage stikkene hjem med en ny import af ruder til entreprenørmaskiner.

”I november fik jeg kontakt til et udenlandsk glasfirma, som leverer ruder til entreprenørmaskiner rundt om i det meste af Europa. Også til et par andre firmaer i Danmark, men der er helt sikkert også plads til mig. Min leverandør har ikke færre end tre store lagre, som jeg kan trække på, foruden stor ekspertise. Det betyder, at jeg kan levere langt de fleste ruder inden for to arbejdsdage, og til en pris, der i de fleste tilfælde vil være markant lavere, end ”de store” maskinfirmaer skal have”, fortæller Bo Sørensen.

Helt fra start er det lykkedes at få et rigtig godt forhold til den udenlandske leverandør, som Bo Sørensen foretrækker at stedfæste til ”et sted lidt sydligere i Europa”.

 

Klar til dansk lager

”Firmaet er faktisk klar til at opbygge et lager for mig her i Danmark, så jeg vil få mulighed for at levere en lang typer ruder direkte over disken”, siger Bo Sørensen.

Det er seks år siden, Bo Sørensen startede med at skaffe og sælge reservedele og tilbehør til entreprenørmaskiner – sådan stille og roligt, som han beskriver det.

”Jeg blev fyret fra et firma, som netop arbejdede med reservedele, og hvor der tillige var værksted. Jeg kendte jo markedet, og da jeg elsker kontakten til kunderne, var det oplagt at starte for mig selv. Jeg havde masser af gode kontakter, men alligevel blev det noget af en udfordring at komme i gang. Min kone blev nemlig ramt af kræft”, fortæller Bo Sørensen.

”Under hele forløbet, hvor min kone kæmpede med sygdommen, støttede hun mig og mit projekt 110 procent. Så selv under hendes behandlinger på sygehuset, fik vi ventetiden til at gå med at få skub i BS Reservedele, og det fik sygdommen lidt på afstand. Så fra den trælse oplevelse med sygdommen, har vi kun lært, at man må kæmpe, når der er modstand. I sidste ende er vi kommet stærkere ud af det, så hindriner er ikke et problem, men noget, man finder en løsning på”, fastslår Bo Sørensen.

 

Skaffer og leverer

I løbet af de nu seks år har Bo Sørensen fået en god kundekreds, og der kommer hele tiden nye til, som skal bruge motordele, hele motorer og ikke mindst bælter til larvebåndsmaskiner. BS Reservedele holder sig udelukkende til at skaffe og levere stumperne. Hvis kunden har brug for reparationer eller at få noget monteret, træder Bo Sørensens faste mekaniker-kontakt til. Der også ham, der nu tager sig af at skifte ruder i entreprenørmaskiner.

”Jeg skruer ikke selv i maskiner, men holder mig til det, jeg er god til. Når jeg véd, hvilke reservedele, der er behov for, kan jeg skaffe dem. Hvis jeg har behov for at vide noget teknisk, spørger jeg min mekaniker. Og jeg har tegninger med reservedelsnumre og betegnelser på næsten alle maskiner”, siger Bo Sørensen.

På et tidspunkt begyndte entreprenører så at melde sig med forespørgsler også på ruder til maskinerne.

 

Garantien dækker ikke glas

”Netop ruder er interessante både for ældre og nyere entreprenørmaskiner. Mange vælger jo at lave serviceaftaler med leverandøren, når de køber en ny entreprenørmaskine, og reservedele vil i mange tilfælde også være dækket af garantien. Det gælder bare ikke for maskinernes glas. Derfor har jeg faktisk et godt marked, fordi jeg kan levere til stort set alle maskiner”, forklarer den sønderjyske reservedelsmand.

Oftest handler det om forruder, når en maskinfører har været uheldig og fået en glasskade på maskinen. Men også ruderne i dørene er ofte i risiko under det daglige arbejde.

Bo Sørensens leverandører af reservedele er geografisk spredt rundt om i Europa med hovedparten i Italien, Tyskland, Holland og nogle i England. Foruden nye stumper, har han også sikret sig en fornuftig forretning ved at skaffe brugte reservedele som blandt andet bagaksler og drev. Her er det et godt netværk i specielt Polen, Holland og Sverige, der går i gang, når der kommer en forespørgsel.

 

En landsdel mangler

Nu satser den 54-årige reservedelsspecialist på at, at det nye koncept med ruder til entreprenørmaskiner kan sikre BS Reservedele en solid kundeflok hele landet rundt. Han leverer i forvejen jævnligt til de fleste landsdele. Men en enkelt region kniber det lidt med.

”Det er lidt løjerligt, men jeg har faktisk flest kunder på Sjælland og i Nord- og Midtjylland. Her i Sønderjylland har jeg indtil videre kun få faste kunder. Så der er noget at gå efter”, konstaterer Bo Sørensen.


Billedtekster:

1.

Bo Sørensen har sikret sig gode kort på hånden, og det er ruder, der er den nye trumf hos BS Reservedele.

2.

Den sønderjyske reservedelsmand kan skaffe ruder til de fleste entreprenørmaskiner inden for et par arbejdsdage.

3.

Fra skrivebordet skaffer Bo Sørensen reservedele og udstyr til entreprenørmaskiner. Et godt netværk giver han mulighed for også at være med, når det for eksempel gælder brugte bagaksler og drev.

4.

Skiltet til bildøren skal ændres, erkender Bo Sørensen. Da han startede BS Reservedele for seks år siden, skaffede han også dele til landbrugsmaskiner. Nu koncentrerer han indsatsen omkring entreprenørmaskinerne.

5.

Bo Sørensen har udvidet sortimentet hos BS Reservedele med ruder til stort set alle typer entreprenørmaskiner.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk