Artikel fra september 2023
Læs hele avisen

Saltnex i samarbejde med Nomaco om salg

14-09-2023
Del artikel på


Randers-firmaet udfaser distribution og forhandling af salt- og væskesprederne

Fremover er det maskinfirmaet Nomaco A/S med base i Kastrup, der står for salg og distribution af salg- og væskespredere fra den danske producent Saltnex A/S. De to virksomheder benyttede den grønne branches store fagudstilling, Have & Landskab i Slagelse, til at konfirmere en aftale, der gør Nomaco A/S til ny distributør og forhandler af produkterne fra Saltnex A/S i Dronningborg ved Randers.

”Fremover er det Nomaco, der distribuerer og sælger vores materiel både i Danmark, Sverige og Norge”, fortæller direktør Bo Nielsen fra Randers Maskinfabrik, som startede Saltnex i 2016. Bo Nielsen driver maskinfabrikken sammen med sine brødre, Ove og Mads, og foruden at være underleverandør til en lang række andre virksomheder, satte brødrene dermed også egenproduktion af vintermateriel på produktionsplanen.

”Saltnex laver blandt andet lagespredere med batteridrift, som kan ligge på vores el-biler fra Melex, men naturligvis også på arbejdsbiler af andre mærker. Sprederne passer også på både kompakttraktorer og redskabsbærere, foruden altså el-biler”, forklarer direktør Benny Svenningsen hos Nomaco A/S.

 

Fra 50 til 1700 liter

Saltnex producerer spredere med kapacitet fra 50 til 1700 liter lage. Foruden gængs saltlage, kan anlæggene også køre med miljøprodukter.

Det var nu afdøde Hans Curt Nexgaard, der for år tilbage begyndte at udvikle spredere til både tørstof og lage. Han var på det nærmeste legendarisk inden for vinterbekæmpelse og kom til Nielsen-brødrene på Randers Maskinfabrik med en kolossal erfaring i produktion af saltspredere.

Hans Curt Nexgaard foreslog, at brødrene skulle tage sig af produktion og det forretningsmæssige. De havde jo organisationen og maskinerne til at producere. Selv ønskede Hans Curt Nexgaard bare at udvikle nye spredere.

 

Grej til vej og park

Foruden at producere, har fabrikken i Randers også selv taget sig af distributionen af sprederne via forhandlere. Det lægges nu i hænderne på Nomaco, som allerede har et eksisterende forhandlernet og tillige egne sælgere til key accounts.

Foruden de eldrevne Melex-arbejdsbiler, har Nomaco import og salg af en række andre produkter til vej- og parksektoren. For dem alle gælder, at der er tale om miljørigtige maskiner på el-drift. Blandt andre anlæg til ukrudtsbekæmpelse med varmt vand fra franske Oeliatic, el-rotorklippere og skråningsklippere fra Raymo og håndholdte maskiner med rygsæk-batterier til den professionelle grønne sektor fra Pellenc.

 

Billedtekster:

1.

”Det er så en aftale”. Direktør Bo Nielsen, Saltnex (til højre) og direktør Benny Svenningsen, Nomaco giver hånd på, at Nomaco nu klarer salg og distribution af Saltnex-produkterne i hele Skandinavien. Til højre er det salgs- og udviklingschef Jesper Dideriksen, Saltnex, og til venstre produktansvarlig Sune Pedersen, Nomaco.

2.

Saltnex i Randers producerer fortsat materiellet, men lader nu Nomaco om at sælge og distribuere det. Her er det en Saltnex-spreder på en elektrisk Melex-bil fra Nomacos produktprogram. Fra venstre Nomaco-direktør Benny Svenningsen, direktør Bo Nielsen fra Saltnex, produktansvarlig Sune Pedersen, Nomaco, og Jesper Dideriksen, som står for salg, udvikling og reservedele hos Saltnex.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk