Artikel fra november 2023
Læs hele avisen

Sany er rykket til Sønderjylland

13-11-2023
Del artikel på


Maskinforretning i Løgumkloster har overtaget import og forhandling af det store kinesiske mærke

Efter blot fire år i Nordvestsjælland, er et af verdens største producenter af entreprenørmaskiner, rykket tværs over Danmark til Løgumkloster i Sønderjylland. I hvert fald den del af Sany, der hedder import og forhandling i Danmark. Virksomheden M. Poulsen/LØMA har overtaget tjansen som dansk repræsentant for Sany, og indehaver og direktør Mogens Poulsen er klar til at byde på det fulde entreprenørprogram fra den kinesiske kæmpe.

”Vi var tidligere underforhandler for den nu tidligere importør, som kun havde Sanys gravemaskiner på programmet. Nu får vi også gummigeder, og mere er på vej. Sany er på vej med en markant udvidelse af produktsortimentet inden for det næste par år, og så er vi naturligvis klar til at være med”, forsikrer Mogens Poulsen.

Som med meget i verden anno 2023, startede med Google. Mogens Poulsen købte maskinfirmaet LØMA i 2021, efter at han allerede året forinden var blevet forhandler for Brøns Maskinforretning af JCB-landbrugsmaskiner. Mogens Poulsen solgte også Deutz Fahr-traktorer, men der manglede noget entreprenørgrej på Jørgensgaardvej i Løgumkloster.

 

To forhandlere

”Jeg googlede for at finde nogle entreprenørmaskiner og fandt Snertinge Maskinforretning i Nordsjælland, som havde Sany. Ret hurtigt begyndte vi som underforhandler og fik godt gang i salget. Det hele endte med, at vi overtog importen og nu selv kører med to underforhandlere. Nemlig Agro Fyn i Ringe og ONJ Tractors i Gjellerup ved Herning”, fortæller Mogens Poulsen.

Den nyslåede Sany-importør læggere ikke skjul på, at selv en sønderjyske maskinhandler kan blive imponeret og stum af forbløffelse. Det gjorde Mogens Poulsen, da han besøgte Sany i Kina og så, hvordan tingene foregår hos en maskinproducent, som faktisk er blandt verdens allerstørste.

”Vi så blandt andet den Sany-fabrik, der producerer gravemaskiner op til fem tons. Den har kapacitet til at lave 12.500 maskiner om måneden. Sany producerer gravemaskiner fra 1600 kg til 250 tons, mens på trods af det voldsomme format og placeringen i toppen blandt producenter af entreprenørmaskiner, er kineserne forbløffende lydhøre og nemme at have med at gøre. Også for en forhandler i Danmark. Sany er faktisk på vej med maskiner, som specielt tilpasses det nordiske marked, og i det hele taget er de meget villige til at lave tilpasninger”, siger Mogens Poulsen.

 

41 fabrikker

Totalt består Sany-imperiet af 41 fabrikker med 65.000 ansatte rundt om i verden. Eventyret startede med produktion af betonpumper, som også står på produktionsplanen i dag. Men der er kommet adskillige andre elementer til hen ad vejen. Foruden det brede sortiment af entreprenørmaskiner til jordflytning, laver Sany blandt meget andet også teleskoplæssere, gaffeltrucks, vejtromler, asfaltmaskiner og lastbiler.  

Nu 34-årige Mogens Poulsen startede som selvstændig med M. Poulsen Maskinservice i 2011. Det handlede rent om reparation af maskiner, samtidig med at han passede sit faste job hos en landmand og siden som værkfører på entreprenørfirmaets Kjelkvists værksted. I 2016 gik han egne veje på fuldtid i firmaet M. Poulsen, og så kom der gang i løjerne. Mogens Poulsen ansatte den ene medarbejder efter den anden og begyndte at få forhandlinger af maskiner og materiel.

Forhandlingen af maskiner fra JCB Agri kom til i 2020, og året efter fik Mogens Poulsen så muligheden for at købe det gamle Løgumkloster-firma LØMA, som havde været til salg i et par år. Han overtog virksomheden med ni medarbejdere og havde selv 10 i firmaet M. Poulsen, så da det hele blev til M. Poulsen/LØMA, var det med 19 mand på lønningslisten. I løbet af det første halvandet år steg antallet til 40, og i dag har Mogens Poulsen 45 medarbejdere. 26 på værksted og i serviceafdelingen og resten i salg og administration.

 

Ud og vise frem

”Nu skal vi ud og vise os frem med Sany. Jeg har planer om, at vi skal med på de større messer og udstillinger som E&H næste år i Herning, Have & Landskab i Slagelse, Roskilde Dyrskue og andre steder, hvor der kommer mange med interesse for entreprenørmaskiner”, siger Mogens Poulsen.

”I første gang sørger vi for, at kloakmestrene får lejlighed til at møde Sany på Kloakmessen i Fredericia i slutningen af januar. Vi kommer med flere maskiner. Blandt andet gravemaskiner på 1800 og 2600 kg med udskudsarm, som kan sikre kloakmestrene mulighed for at grave dybt. Firmaet Lynge Maskinbyg i Børkop er specialist i at designe og lave specialudstyr til gravemaskiner, og de forsyner os med teleskoparm til begge maskiner”, fortæller Mogens Poulsen.

 

Billedtekster:

1.

Mogens Poulsen er Danmarks nye Sany-importør og -forhandler med sit firma M. Poulsen/LØMA.

2.

Søren Damgaard Tøgersen er produktspecialist for Sany hos den nye importør. Her har han sat sig i førersædet og får en snak med Mogens Poulsen.

3.

Mogens Poulsen har fået Sany-maskiner i butikken i firmaet på Jørgensgaardvej i Løgumkloster.

4.

Produktspecialist Søren Damgaard Tøgersen er klar både med Sany-maskinkraft og tiltrotatorer fra Engcon.

5.

Mogens Poulsen og Søren Damgaard Tøgersen med et par 1,8 tons minigravere foran Danmarks nye Sany-importør i Løgumkloster.

6.

Sany’er på række i Løgumkloster.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk