Stemas vil glide i ét med omgivelserne i Slagelse

21-08-2019Have & Landskab med generator der forsøger at gemme sig for gæsterne

Det optimale vil være, hvis ingen at de besøgende på Have & Landskab i Slagelse opdater, at Stemas har en HYA 3-5 M5-generator fra den spanske producent Himoinsa med på messen. Så vil missionen være udført til perfektion: Maskinen med dieselstart, to udtag på hver 230 V og en effekt på 4,4 kW er nemlig iklædt NATO-camouflage for så vidt muligt at gemme sig helt.

”Forud for Have & Landskab deltager vi i FMI Industridag i Ballerup. Det er Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelses store, årlige åbent hus-arrangement, hvor Forsvarets medarbejdere kan mødes med udstillere med relevant materiel. Her præsenterer vi en Himoinsa-generator, som er malet i NATO-camouflage, så den falder ind i de grønne omgivelser”, forklarer salgsdirektør Robert Kjærgaard hos Stemas.

Den camouflerede generator vil i Slagelse gemme sig blandt mere synlige artsfæller og tillige mellem et bredt udvalg af Weidemann-læssemaskiner og komprimeringsmateriel fra Ammann, som Stemas også er dansk importør af.

 

Målrettet udvalg

”Have & Landskab er de små maskiners udstilling, hvor vi har lejlighed til at målrette udvalget skarpt mod nogle helt konkrete målgrupper. Derfor kommer vi til messen med tanke på specielt brolæggere, anlægsgartnere, boligselskaber og kommuner. Foruden maskinerne, tager vi også en del udstyr med, som også passer til de brancher, der besøger Have & Landskab”, siger Robert Kjærgaard.

De tyske Weidemann-minilæssere har en høj stjerne hos både have- og landskabsfolket, hos boligselskaber, i materielgårde og såvel i industri- som byggesektoren. Modeludvalget spænder fra maskiner på godt 1600 kg til næsten 11 tons.  En af de helt store Weidemann-sællerter er den helt eldrevne 1160 eHoftrac.

Schweiziske Ammann spænder vidt, når det gælder komprimeringsmateriel. Produktprogrammet rækker fra små stampere via både små og store pladevibratorer til råjordskompaktorer, tromler og valsetog. I Slagelse satser Stemas naturligvis på det mindre grej, som henvender sig til brolæggere, anlægsgartnere og kommuner.

 

Himoinsa i Køge

Stemas har netop fuldført flytningen af Himoinsa-aktiviteterne fra Skibby til firmaet afdeling på Værftsvej i Køge. Her har Stemas bygget en ny hal, som nu giver Himoinsa-salgschef Kim Møller og hans mandskab 800 kvadratmeter under tag til salg, udlejning og service.

”I efteråret 2017 købte Stemas A/S virksomheden Coaster Service A/S af Finn Amorsen, som i mange år var forhandler at generatorer og lystårne fra Himoinsa. De sjællandske aktiviteter fortsatte som en afdeling af Stemas, men fra Coaster Service-adressen i Skibby. Finn Amorsen har fortsat været Himoinsa-mand hos Stemas, indtil han nu går på pension. Dermed tager vi også afsked med Skibby som Himoinsa-center og goddag til vores Stemas-kolleger i Køge”, fortæller Kim Møller.

Himoinsa er helt i front blandt producenterne af generatorer og lystårne. Den spanske producent laver alle typer diesel-, gas- og hybridgeneratorer samt nødstrømsanlæg. Modelkataloget starter ved små, håndholdte generatorer på 4,5 kVa og spænder til rene kraftværker på 3000 kVa.

 

Bryder grænser

Den spanske generator-producent har i øvrigt netop taget en helt ny malerafdeling i brug og benyttet lejligheden til at bryde de kendte grænser for rustbeskyttelse. Himoinsas nye malingssystem er næsten 40 procent bedre end grænserne i den internationale standard.

”Den korte version er: Himoinsa ruster ikke. Den lidt længere er, at Himoinsa har udviklet et nyt malingssystem til generatorernes kabinetter, der banker den internationale standard for beskyttelse af metaloverflader mod korrosion med tæt på 40 procent”, siger salgschef Kim Møller hos Stemas.

Standarden C51-H anses for at være absolut topnotering, når det gælder korrosionsniveau for malede metaloverflader med krav om 1440 timer. Himoinsa har overskredet grænserne ved at udsætte kabinetterne for salt-spray i 2000 timer. Altså 560 timer mere end det krævede maksimum. Processen omfatter en indledende behandling af metallet, som eliminerer alle urenheder og lægger et dobbelt lag maling på fladen. Den nye elektrostatiske pulverlakering lægges på i den helt nye malertunnel.


Billedtekster:

1.

Himoinsa-salgskoordinator Casper Rasmussen hos Stemas med den NATO-camouflerede generator ude i det åbne, hvor den er nemmere at spotte, end i grønne omgivelser 

2.

Himoinsa magter også barske udfordringer i stærkt saltholdige og fugtige miljøer.

3.

Kabinet-dele til Himoinsa-generatorer på vej igennem det helt nye maleranlæg på fabrikken i Spanien. Alle nye generatorer, som Stemas får hjem, er med den nye coating.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk