Thwaites rykker inden døre

24-05-2018
Del artikel på

Briterne lancerer seks- og ni-tons dumpere med førerkabine – klar til E&H

Den britiske dumper-producent Thwaites har forlænget sæsonen betragteligt. Fabrikken har lanceret en fuldintegreret førerkabineløsning til både seks- og ni-tons dumperne, og det åbner helt nye perspektiver, vurderer salgschef Jørgen Olsen hos den danske Thwaites-importør og -forhandler, Erenfred Pedersen A/S.

”Kabine på maskinerne øger naturligvis komforten betragteligt for maskinføreren, og samtidig giver de mulighed for at udstyre dumperne med en række features, som man logisk aldrig ville installere på en åben dumper. Det gælder såvel førerens muligheder for at tilbringe en behagelig arbejdsdag i maskinen som hans sikkerhed. De nye førerkabiner er nemlig med Level 2 ROPS og FOPS til at beskytte føreren, hvis maskinen vælter eller rammes af faldende objekter”, forklarer Jørgen Olsen.

 

Kameraer til 360 grader

”Kabinen kan naturligvis også udstyres med både varme og aircondition, og Thwaites har monteret såvel front- som bakkamera i de nye seks- og ni-tons maskiner. Det fuldt integrerede kamerasystem er godkendt efter ISO 5006, og det er støv- og vandtæt. Udover ekstra sikkerhed, sikrer kameraerne maskinføreren mulighed for at orientere sig 360 grader rundt”, siger Jørgen Olsen.

De nye kabine-maskiner er endvidere udstyret med tonede ruder, og et specielt ”pop-out”-system gør det nemt at skifte ruder. Fuldt kontrollerbar kabinevarmer og ventilationssystem med støv- og pollenfiltre er også en del af standardpakken, ligesom en bluetooth-radio og dobbelt USB-port.

 

Klar til E&H

”Thwaites har netop præsenteret de nye maskiner på Intermat i Paris. Midt i juni kommer turen så til det danske marked, hvor vi heldigvis er blevet stillet en seks tons-maskine med drejeligt tip i udsigt til E&H 2018 i Herning”, fortæller salgschef Jørgen Olsen, som er produktansvarlig for Thwaites hos Erenfred Pedersen.

”Det kan få stor betydning, at vi nu kan tilbyde maskinerne med kabine. Thwaites er helt og fuldt specialiseret på produktion af dumpere – og kun dumpere. Dem laver fabrikken så til gengæld 4000 af om året i et omfattende produktprogram fra 300 kg til 10 tons. Det betyder, at vi har et prismæssigt stærkt alternativ til andre tilsvarende maskiner på markedet. Seks-tons dumperen anvendes typisk til vej- og anlægsarbejde, og ikke mindst udlejningsvirksomhederne vil være en oplagt kundegruppe”, siger Jørgen Olsen.

 

 

Billedtekst:

 

Ny Thwaites-dumper i ni tons-klassen – nu med mulighed for at, at maskinføreren kan hygge sig inden døre.

Læs mere på
www.ep.dk

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk