Artikel fra december 2023
Læs hele avisen

Udstillerne vil fylde mere på samme plads på Kloakmessen

06-12-2023
Del artikel påKamp om DM i Kloak i 10 sandkasser – i nummer 11 køres der grønt

Kloakbranchens store fagfest, Kloakmessen i Messe C i Fredericia, har nærmest skabt tradition for at levere nye rekorder for hver gang, messen holdes. Når kloakmestre, rørlæggere, struktører, forsyningsfolk og andre med professionel tilgang til rør, bøjninger og muffer mødes den 25. og 26. januar til Kloakmessen 2024, begynder der så småt at knibe. Der er simpelthen ikke plads til en ny udstiller-rekord.

”Antallet af udstillere kommer til at ligne det fra 2022. Men der bliver endnu mere at se på for gæsterne. Udstillerne tager simpelthen mere plads, og samtidig lancerer vi nye tiltag”, fortæller messechef Lars Søndergaard hos Messe C.

”Vi har jo haft nye rekorder hvert år, og det bliver der også i 2024. Vi udnytter arealet i den store hal helt og etablerer blandt andet et nyt sceneområde med en seminar-scene, hvor fagfolk og andre kloge hoveder vil komme med korte indlæg i løbet af de to messedage”, siger Lars Søndergaard.

Messen finder også plads til et nyt og specielt hjørne helt i tidens grønne ånd.

 

Ekstra kasse uden CO2

”DM i Kloak er jo en del af Kloakmessen, og foruden de 10 sandkasser, hvor de dygtigste kloakmestre og rørlæggere kæmper om DM-titlerne, laver vi en ekstra sandkasse. Den bliver til demonstration af el-drevet materiel, naturligvis specielt med sigte på kloakbranchen. En række udstillere har sikret sig ekstra stande rundt om det grønne, CO2-fri demo-område”, siger messechefen.

Det er faktisk en jubilæumsmesse, dørene slås op til i slutningen af januar. Det er 10. gang, Kloakmessen holdes. Sjette gang i Fredericia, hvor Messe C afvikler udstillingen i samarbejde med brancheforeningen Danske Kloakmestre. Messen har i sandhed udviklet sig hen over årene, siden nogle af branchens leverandører første gang fik lov til at vise sig frem i forbindelse med kloakmestrenes generalforsamling. Ni udstillere var med til det, der blev fødslen af Kloakmessen. 

I 2010 lagde Hotel Frederik d. II i Slagelse lokaler til Danske Kloakmestres generalforsamling og dermed også de gæstende leverandører med deres produkter. ”Faglig udstilling med relevante kloakmesterleverandører”, som det blev beskrevet i indkaldelsen til generalforsamlingen. 

 

Fra Brædstrup til Fredericia

 I 2011 rykkede kloakmestrene til Hotel Pejsegården i det østjyske. Nu som messe med generalforsamling og ikke længere generalforsamling med lidt produktpræsentation. 

2012 blev det andet og sidste år med messe i Brædstrup. Den 23. og 24. januar 2014 indledte Danske Kloakmestre og Messe C i Fredericia et godt og tæt samarbejde, som siden har sendt kloakfolket til den gamle fæstningsby, når der skulle kigges på kloakgrej. Frekvensen blev ændret fra en årlig udstilling til en messe hvert andet år, og formatet blev til gengæld et noget andet. 

Formatet er også øget i Fredericia, hvor det de første år var to af messecentrets mindre nabo-haller, der danne ramme om messen. For et par gange siden gik det galt. De to mindre haller rakte simpelthen ikke, og Kloakmessen blev rykket ind i den største af hallerne, hvor der nu er sat 14.000 kvadratmeter af til de omkring 160 udstillere og messens aktiviteter.

 

Både inde og ude

Messen er i øvrigt også ”faldet ud” af messebygningen. Udendørsarealet ved indgangen tages også i anvendelse til flere af udstillerne, som ønskes at være både ude og inde. Udendørs kommer Engcon til at tage imod med en otte tons gravemaskine med tiltrotator med automatisk olietilkobling, det såkaldte EC-Oil.

I kabinen tager gravemaskine-ekvilibristen Bendt Risom plads, og med det avancerede system med lynhurtige redskabsskift vil han stort set nonstop give prøver på, hvordan en superprofessionel maskinfører jonglerer med pladevibrator, grabbe, hydrauliske pallegafler og almindelige skovle.  

”Det er ikke for meget sagt, at Bendt Risom får gravemaskinen til at fungere som en schweizerkniv”, siger den danske Engcon-salgschef, Henrik Bolting.  

Foruden at lade gravemaskinen med Engcon-grej tage imod Kloakmessens gæster, har Henrik Bolting, lige som flere andre, også sat sig på en af standene indendørs i messehallen. 

 

Billedtekster:

1. 

Messecentret i Fredericia har været forum for Kloakmessen siden 2014, og messen har hvert år scoret nye rekorder. 

2. 

Entreprenør Bendt Risom er klar med et Engcon-show som velkomst til Kloakmessens gæster. 

3. 

Messechef Lars Søndergaard – klar til Kloakmessen i Messe C for sjette gang. 

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk