Verdens største på Danmarks første

25-03-2019
Rototilt har lanceret verdens største rototilt – den første i Danmark sidder på den første nye Cat 336

Det er lidt af en specialitet, maskinfører Mogens Olsen kører rundt med og laver store regnvandsbassiner ved Hadsten. Han er maskinfører hos Danish Stevedore A/S, som netop har anskaffet to gange Danmarks første og én gang verdens største.

Mogens Olsen styrer en funklende ny Caterpillar 336 gravemaskine, som er den første, som importøren, Pon Equipment har solgt i Danmark. Og maskinen er monteret med en Rototilt R9, som også er den første, der er leveret i Danmark. Tillige skiller R9’eren sig ud ved simpelthen at være verdens største tiltrotator.

”Rototilt R9 er bygget til gravemaskiner på mellem 30 og 40 tons. Den har helt nyudviklet hydraulik til rigtig store flow, og så er den forsynet med et kraftigt snekkegear med dobbelte hydraulikmotorer. Dermed kan den klare høje arbejdsbelastninger og give maksimalt drejningsmoment”, forklarer montør Jannik Zimmermann hos Skovteknik i Frederikshavn, som er dansk forhandler af Rototilt.

Det nye overhoved i Rototilt-familien kan bruge det intelligente styresystem ICS med en række praktiske funktioner, og tillige sikkerhedslåsen SecureLock. Det sikrer, at redskabet altid er korrekt tilkoblet.  

Den nye R9 tiltrotator til 30-40 tons gravemaskiner forlænger rækken af Rototilt, hvor R8 til maskiner fra 23 til 32 tons hidtil har været den største.

 

Størst i ny generation

Den nye Caterpillar 336 rammer netop de 40 tons, og også her har Danish Stevedore A/S altså været først på banen.

”Den nye 336 er den hidtil største maskine i en helt ny generation af gravemaskiner, som Cat tog hul på sidste år med modellerne 323 og 330. Den afløser den tidligere model 336 F”, fortæller produktchef Bo Mikkelsen hos Pon Equipment i Skejby.

”Cat 336 har 2D maskinstyring som standard og med mulighed for nem opgradering til 3D. Vejesystem er også en del af standardudstyret. Vi forventer, at maskinen får et brændstofforbrug, der er op til 20 procent lavere end forgængeren”, siger Bo Mikkelsen.

336’eren har en nydesignet kabine med blandt andet elektroniske joysticks og et støjniveau inden døre på blot 70 dB.

 

Billedtekster:

1.

Verdens største tiltrotator – og Danmarks første på Danmarks første Cat 336.

2.

40 tons Cat 336 med Rototilt R9, som netop er bygget til maskiner på 30 til 40 tons.

3.

R9 er det nye overhoved i Rototilts serie af tiltrotatorer.

4.

Så er det tid at få flyttet noget jord. Maskinfører Mogens Olsen er ii gang med store regnvandsbassiner, som Danish Stevedore laver ved Hadsten.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk