Bobcat skifter til egne motorer

22-02-2017

Skift fra Deutz til Bobcat fuldendes med hele serien af teleskoplæssere

Fremover kommer der til at ligge Bobcat-motorer i – Bobcat. Fra april venter Svenningsens som dansk Bobcat-importør, at fabrikken fuldender det skift fra Deutz til egne motorer, som blev indledt med de skridstyrede maskiner i fjor. Næste step er hele serien af teleskoplæssere, som samtidig får nye modelbetegnelser.

”Bobcat lancerer tre motorstørrelser til teleskoplæsserne. Dels en 75 hk motor uden behov for hverken AdBlue eller partikelfilter. Og dels motorer på både 100 og 130 hk, hvor der samtidig skal anvendes AdBlue”, fortæller salgschef Dennis Faurby hos Svenningsens.

Den nye Bobcat D34 Stage IV motor er udviklet specielt til den nye generation af Bobcat-teleskoplæssere. Foruden nye motorer, udstyres læsserne også med en række andre nye features som blandt andet automatisk parkeringsbremse med intuitiv betjening. Dermed minder bremsen om parkeringsbremser som de kendes fra almindelige biler.

 

Spar på dråberne

Bobcat benytter også lejligheden til at lancere ECO-brændstofbesparelse også på de større teleskoplæssere med løftehøjder på 10 meter og derover. Systemet er allerede standard på de mindre modeller med løftehøjder op til syv meter.

”ECO-systemet aktiveres ved blot at trykke på en knap på instrumentpanelet. Derefter bevarer maskinen sin optimale ydelse på hydraulikken, uden at det kræver maksimal motorkraft. Det er en automatisk justering, som sikrer den bedste ydelse for det lavest mulige brændstofforbrug. Så der er simpelthen brændstofbesparelse at hente i kombination med optimal løftekapacitet”, forklarer Dennis Faurby.

 

Nye modelnavne

Når de 11 nye teleskoplæssere sendes ud fra fabrikken i Pontchâteau i Frankrig, bliver det med nye modelbetegnelser. Maskinerne dækker et spekter fra 2,6 til 4,1 tons og løftehøjder mellem 6 og 18 meter. Og Bobcat lader logikken tage over på navngivningen af de enkelte modeller.

”Fremover bliver det nemt at hitte ud af, hvor meget maskinen kan løfte og hvor højt blot ud fra modelbetegnelsen. Bobcat TL26.60 løfter op til 2600 kg og i en højde op til 6 meter. Bobcat TL30.60 har kapacitet til at løfte 3000 kg og løfter ligeledes 6 meter. I den store ende løfter T40.180SLP-modellen 4000 kg og har en løftehøjde på op til 18 meter. Det nye system afslører helt umiddelbart de to vigtigste faktorer i daglig brug for de enkelte maskiner”, siger salgschef Dennis Faurby
Læs mere på
www.svenningsens.dk

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk